Samita ASBL

Anagarika Sabbamitta


Anagarika Sabbamitta is in 1959 in Duitsland geboren. Toen ze nog studeerde, kwam ze met Boeddhisme in aanraking in de Tibetaanse traditie. Zij bleef vervolgens 30 jaar in deze traditie met regelmatige contacten met een kleine groep in de Elzas / Frankrijk. Het Tibetaanse Boeddhisme heeft een sterke traditie van beoefening door leken, zodat het idee om non te worden niet in Sabbamitta opkwam, ookal was de beoefening van de Dhamma het belangrijkste in haar leven geworden.

Op een gegeven moment begon de Elzasser Dhamma groep suttas te bestuderen uit de Pali-canon naast wat ze van de Tibetaanse Lamas geleerd hadden. Dit breidde hun begrip van de Dhamma uit en gaf aanleiding voor Sabbamitta om de beoefenaars en leermeesters van de Theravada-traditie te ontmoeten. Uiteindelijk was het een metta meditatie cursus door Bhante Sujato die aanleiding was om de meditatie dieper te omarmen. Samen met Ayya Vimalā werd zij mede-oprichter van Samita ASBL.

In 2015 heeft ze haar professionele werk opgegeven en nadat ze een tijd in verschillende woudkloosters in Australië geleefd had, ontving zij de Anagarika-voorschriften van Ayya Vimala op 11 maart 2017. Ze woont momenteel in Duitsland. Ze werk aan een project om oude Boeddhistische teksten te vertalen in het Duits.

Meer informatie over uw werk vindt u hier (in het Duits): https://dhammaregen.github.io/dhammaregen/