Samita ASBL

Bhante Sujato

sujato
Bhante Sujato is een Australische boeddhistische monnik in de traditie van de woudmonniken van Thailand. Hij was gedurende tien jaar het hoofd van Santi Forest Monastery in de Southern Highlands van New South Wales. Bhante Sujato is een Paligeleerde en een zeer gerespecteerde meditatieleraar. In zijn lessen integreert hij humor, mededogen en een grote kennis. Hij toont in deze lessen hoe we in ons drukke bestaan volgens de boeddhistische principes kunnen leven.

Bhante Sujato heeft zich de laatste jaren bezig gehouden met het beschikbaar maken van de leer van de Boeddha in de authentieke vorm voor alle geïnteresseerden ter wereld. Om dit te verwezenlijken maakt hij gebruik van alle moderne media en heeft hij de website SuttaCentral ontworpen. Op deze site staan de oudste boeddhistische geschriften van de Palicanon, de Chinese, Tibetaanse en Sanskrit parallellen en een heleboel vertalingen hiervan naar moderne talen. Regelmatig worden er vertalingen aan toegevoegd.

Van 2015 tot 2018 heeft Bhante Sujato aan een nieuwe Engelse vertaling voor de gehele vier Pali Nikaya’s gewerkt. De vertaling is te vinden op SuttaCentral.

Donaties voor dit project kunnen online of via banktransfer:  https://suttacentral.net/donations

Bhante Sujato’s werken zijn beschikbaar op www.santipada.org of op zijn blog: sujato.wordpress.com. Zijn bespreking van zijn vertaalwerk is te vinden op https://discourse.suttacentral.net/ (zoek voor “ebt-translation”).

Opnames van een metta-retraite met Bhante Sujato in Australia vind je op de website van de BSWA en op website van Santi Forest Monastery (onder “Retreats”, 2007 Metta Meditation Course).

De audio-opnames van de metta-retraite, die in december 2013 in Shanti Seminarhaus in Duitsland plaatsvond, zijn beschikbaar om te downloaden op Dhammanet.

Bhante Sujato en Ajahn Brahmali hebben het boek “The Authenticity of The Early Buddhist Texts” uitgegeven, waarin ze al het onderzoek over de authenticiteit van de oudste boeddhistische teksten hebben verzameld. Dit werk presenteert voor de eerste keer een overzicht van al het huidig onderzoek in dit domein. Dit boek kunt u downloaden op  http://ocbs.org/wp-content/uploads/2015/09/authenticity.pdf.

Interviews met Bhante Sujato (in het Engels):