Samita ASBL

Ayya Yeshe Chodron

dec2012-083

Ayya Yeshe Chodron is ingewijd als non in 2001 op de leeftijd van 23. Ze ontdekte het boeddhisme tijdens een reis in Nepal en India op een zoektocht naar de zin van het leven. Terugkomend in haar thuisland Australië na een jaar van  studie en de helpen in de kloosters, hielp zij in een Boeddhistisch Centrum in Sydney en trainde er met haar leraar Khenpo Ngawang Dhamchoe gedurende vijf jaar. Ze keerde terug naar  India in 2004, Ayya Yeshe studeerde er twee jaar in een klooster, maar voelde de noodzaak om het boeddhisme toegankelijker temaken en maatschappelijk betrokken te worden, terwijl ze steeds bezig bleef om haar contemplatieve manier van leven te handhaven. Ze ontmoette Indische boeddhisten in 2005 en heeft met hen gewerkt  sinds die tijd. Zij stichtte Bodhicitta Vihara, een liefdadigheidsinstelling die de sloppenwijk-mensen in Nagpur, India helpt.

Haar lereren zijn Sakya trizen (hoofd van de Tibetaanse Sakyapa school) en Ven Thich Nhat Hanh, genomineerde voor de Nobelprijs voor de vrede, dichter en vredesactivist.

Dakini – Boeddhistische liederen over de lof van het sacrale vrouwelijke,met haar mooie rijke stem,  geeft Ayya Yeshe  concerten over de hele wereld met aloude gezangen en mantra’s die streven naar de realisatie van grenzeloos mededogen, liefdevolle vriendelijkheid en vrede.  – Dakini: U kunt de nummers van haar cd downloaden.

Dakini – Buddhist Chants in Praise of the Sacred Feminine on iTunes.

Meer  informatie over Ayya Yeshe is beschikbaar op https://ayyayeshe.wordpress.com/  en http://www.bodhicitta-vihara.com/.