Samita ASBL

Sabbamitta Silashin


Sabbamitta Silashin kwam voor het eerst in aanraking met het Tibetaans Boeddhisme toen ze midden de twintig was. Later, na het ontdekken van de Suttas, raakte ze geïnteresseerd in het Vroege Boeddhisme. Gedurende ongeveer dertig jaar beoefende zij de Dhamma met een groep vrienden terwijl zij nog werkte als arts en psychotherapeut. Leraren uit de Tibetaanse Drukpa Kagyu lijn en later  Ajahn Brahm en Bhante Sujato waren haar belangrijkste inspiratoren.

Na verschillende langdurige verblijven in kloosters van de Thaise bostraditie werd ze in 2017 tot Anagarika ingewijd bij Vimala Bhikkhuni. Vervolgens hielp ze bij het oprichten van het Tilorien Klooster in België en nam ze de zorg op voor haar ouders. Op 20 november 2021 werd zij volgens Birmese traditie tot Silashin gewijd door Sayadaw Kusalasami, aangemoedigd en gesteund door haar mentor, Santacitta Bhikkhuni.

Sabbamitta Silashin woont nu bij haar vader. Momenteel werkt zij aan Duitse vertalingen van de teksten van de Pali canon en maakt ze deel uit van het kernteam van Voice.suttacentral.net, een tekst-naar-spraak applicatie voor het beluisteren van de Suttas.