Samita ASBL

Ajahn Brahmali

ajahn_brahmali_v_seng548

Ajahn Brahmali werd in 1964 in Noorwegen geboren. Hij raakte voor het eerst geïnteresseerd in het boeddhisme en meditatie in zijn vroege jaren ’20 na een bezoek aan Japan. Na het behalen van zijn diploma’s in techniek en financiën begon hij zijn kloosteropleiding als anagarika (met behoud van de acht leefregels) in Engeland bij Amaravati en het Chithurst Boeddhistisch Klooster.

Na het horen van de lessen van Ajahn Brahm besloot hij naar Australië te reizen om te trainen in het Bodhinyana Klooster. Ajahn Brahmali woont sinds 1994 in het Bodhinyana-klooster en werd in 1996 als Bhikkhu gewijd, met Ajahn Brahm als zijn preceptor. In 2015 zal hij zijn 20e Rains Retreat als een volledig gewijd klooster betreden en de titel Maha Thera (Grote Oudere) ontvangen.

Ajahn Brahmali’s kennis van de Pali taal en van de Suttas is uitstekend. Bhikkhu Bodhi, die het grootste deel van de Pali-kanon in het Engels vertaalde voor Wijsheidspublicaties, noemde hem een van zijn belangrijkste helpers voor de recente vertaling van de “Numerieke Verhandeling van de Boeddha”. Hij heeft ook twee essays gepubliceerd over Dependent Origination en een boek genaamd “The Authenticity of the Early Buddhist Texts” met de Buddhist Publication Society in samenwerking met Bhante Sujato.

De kloosterlingen van de Boeddhistische Vereniging van WA (BSWA) wenden zich vaak tot hem om Vinaya (kloosterdiscipline) of Sutta-vragen te verduidelijken. Ook zijn Sutta- en Pali-lessen worden door hen zeer gewaardeerd. Verder heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de meeste bouw- en onderhoudsprojecten van het Bodhinyana-klooster en in de opkomende Hermit Hill in Serpentine.

Naast de regelmatige voordrachten in het Dhammaloka Centrum in Perth hebben Ajahn Brahmali en Ajahn Sujato ook twee lopende cursussen over Vroeg Boeddhisme en Kamma en Wedergeboorte in 2014 en 2015 geleid.

Ajahn Brahmali’s heldere en doordachte gesprekken maken de leer van de Boeddha gemakkelijk toegankelijk voor iedereen en zijn zeer populair om te downloaden op de BSWA website. Naarmate zijn leer en Sutta Retreats in Australië in de loop der jaren steeds populairder werden en naarmate het woord over hem zich verspreidde, begon hij te reizen naar Singapore, Indonesië en Sri Lanka om zijn kennis en ervaring te delen.

ajahn_brahmali