Samita ASBL

Ayya Kathrin Vimalañāṇī

Ayya Kathrin Vimalañāṇī kwam voor het eerst in contact met de Dhamma in 2011 toen ze in Maleisie verbleef en er haar eerste meditatie retraite in een SN Goenka centrum (vipassana) deed. Op dat moment was ze werkzaam als diplomaat bij de Duitse ambassade in Kuala Lumpur.

In 2014, trad ze toe in het kloosterleven met Sayadaw Ottamasara als sayalay (Birmese 8-geboden nun). Ze verbleef toen in verschillende kloosters in Australië, Azië en Duitsland om haar meditatie te verdiepen en Pali, de vinaya, en de suttas te bestuderen. In 2015 ontving ze de samaneri wijding van Bhante Sujato in Australië. Een half jaar later, besloot ze om een kleine groep zwervende monniken, nonnen en lekenbeoefenaars te vervoegen die geïnteresseerd waren in de diepere praktijk en sutta studies. Ze wilde op die manier de oorspronkelijke boedhistische teksten in haar dagelijks leven toepassen. Sinds medio 2016, ondersteunt ze Samita VZW’s inspanningen om een bhikkhuni klooster te vestigen in Europa.

Op 17 maart 2018 ontving ze hogere ordening als een Bhikkhunī bijī Dharma Vijaya Buddhist Vihara in Los Angeles met Ayya Gunasārī als haar preceptor.

Ayya Kathrin is vooral geïnteresseerd in de oorspronkelijke,oudste boeddhistische teksten, evenals in de individuele benadering van meditatie.