Samita ASBL

We zijn eigenaar van het terrein !

Vandaag heeft onze voorzitter de akte aankoop van het terrein in Engreux voor het nieuwe klooster getekend!

We kunnen nu beginnen uit te kijken naar de plannen voor de nieuwbouw, samen met de architect en offertes van bouwondernemingen vergelijken.

De eerste fase  van het gebouw is de ruwbouw. Dit betekent dat het  dak , de muren , de fundamenten  en grondwerken zullen uitgevoerd worden door externe firmas (zoals riolering) en zullen water en elektriciteit aangesloten worden  in het gebouw. Echter andere werken zoals  sanitair, bedrading, keuken, toilet, badkamer, schilderen, vloeren, etc.  zullen nog moeten worden gedaan door ons en vrijwilligers. Als u wilt helpen met deze, waarschijnlijk in het voorjaar en de zomer van 2017, neem dan contact met ons op.

Daarnaast 2-3 Kutis zal worden gebouwd. Deze zijn ongeveer 3000-4000 euro per stuk. Het zijn kleine, eenvoudige, houten gebouwen van circa 10 m2 met voldoende isolatie voor de winter, elektriciteit en eventueel een kleine kachel.

U kunt een direct verschil maken door het doneren, zelfs een klein bedrag zal nuttig zijn.

Wilt u te helpen  om de Bhikkhuni Sangha in Europa te ondersteunen, vindt u meer informatie in de marge rechts of via paypal:

[paypal-donation]