Samita ASBL

Bhikkhunī inwijding Ayya Vimala

Beste Dhamma vrienden,

Nu ben ik dus officieel als Bhikkhunī ingewijd. Ik kan het nog nauwelijks geloven.

Ik dank dit aan zo vele Bhikkhunīs, Bhikkhus en vrienden, die mij al deze jaren ondersteund hebben. Met name mijn leraar Bhante Sujato en mijn goede vriend en Samita’s voorzitter, Danny Buysse en al diegenen, die bijgedragen hebben zodat ik deze reis naar Los Angeles kon maken, incl. de hulp van de Alliance for Bhikkhunis.

20160807_143700

Een paar indrukken van de dag:

Er waren 13 Bhikkhunīs en 14 Bhikkhus tijdens de ceremonie aanwezig, waaronder een aantal welbekende namen zoals Ayya Tathāaloka en Amma Thānasantī en ook Ayya Dhira, met wie ik in 2012 als Anagarika in Anenja Vihara verbleef.

Mijn “preceptor” Ayya Gunasārī, samen met Ven. Paliyagoda Sudarshana, voerden de ceremonie uit als mijn “preceptors” van de zijde van de Bhikkhunīs en Ven. Walpola Piyananda Nayaka Maha Thera en Ven. Udagama Sumangala Maha Thera van de kant van de Bhikkhus.

Ik had er veel geluk mee dat ik twee zeer ervaren Bhikkhunīs had om me tijdens de ceremonie te ondersteunen, namelijk Ven. Ānandabodhī en Ven. Dhammadhīrā. Ik kon altijd op hen rekenen om mij te souffleren of mijn schaal vast te houden als ik moest buigen zodat hij niet naar beneden zou vallen!

Ayyas Dhammadhira and Anandabodhi

Ayyas Dhammadhira and Anandabodhi

Ik verblijf nu voor enkele maanden in de Mojave-woestijn in Mahāpajāpatī Klooster. De woestijn is eigenlijk prachtig mooi, vooral bij zonsopgang en zonsondergang, en verbazingwekkend stil. Er zijn een aantal steile heuvels rond het klooster, die ik nog eens moet beklimmen.

Kutis at Mahapajapati Monastery

Ik hoop in november/december weer in Belgie en misschien ook Duitsland terug te zijn.

Met veel dankbaarheid en metta,

Ayya Vimala

5 Reacties

 1. Inka Desiree Ottens

  Herzliche Glückwünsche, liebe Ayya Vimala!

  Mögen die Drei Juwelen dich auf deinem Weg begleiten und Du Liebe und Frieden des Buddhadhammas erreichen.

 2. Ayya Sudhamma

  My warmest congratulations to our newest member of the Bhikkhuni Sangha on this auspicious day! Welcome to you, dear Bhikkhuni Vimala.
  – Sudhamma Theri
  Charlotte Buddhist Vihara, USA

  1. admin

   Dear Venerable Sudhamma Theri,

   Thank you very much for your wellwishes! The ordination went smoothly with 13 Bhikkhunis and 14 Bhikkhus. I am very grateful for the overwhelming support I have had and am very impressed with the American Sangha! I hope to post a few pictures on this website in the next few days.

   Much respect and metta,
   Ayya Vimala

 3. Stany

  Hello Vimala

  Au^f dass es dir gut gehen möge und du vielen Menschen ein Vorbild bist.

  Herzlichst,

  pst

 4. Kirsten Schulte

  Liebe Vimala,
  alles, alles Gute für deinen weiteren Weg. Mögen viele Inspiration daraus ziehen.
  Alles Liebe,
  Kirsten

Geen reacties toegestaan.