Samita ASBL

Ajahn Brahmali’s bezoek aan Europa in juni 2017

Ajahn Brahmali

Ajahn Brahmali”s bezoek aan Europa was in vele opzichten een groot succes.

We begonnen met een 9-daagse Meditatie & Soetta retraite in Semkye Ling meditatie centrum, Schneverdingen, van 14 tot 23 juni. The vredige atmosfeer van het meditatie centrum in kombinatie met Ajahn Brahmali’s stijl van lesgeven zorgden voor een vredige en rustige retraite. Ajahn Brahmali legde de Soettas en de geleidelijke training uit op zo’n prachtige, duidelijke en inspirerende manier, wat ons hielp bij het verdiepen van onze beoefening en meditatie.

Een verslag van een der deelnemers:

“Na een jaar zoeken naar een manier om mijn meditatie naar een hoger niveau te brengen, was ik blij om de  9-daagse retraite ‘van Samita ASBL’;Happy Sutta Retreat’ metAjahn Brahmali te vinden. Ajahn Brahmali is een discipel van Ajahn Brahm.

Weg van de drukte van de stad is dit een rustgevende retraite op het platteland een makkelijkere manier om onszelf te verdiepen in onze innerlijke vreugde. de lezingen worden gegeven in het Engels met een vertaler voor Duitsers.

De participanten komen uit meer dan 6 verschillende landen (denk ik). het is heel gaaf dat het mogelijk is voor participanten om in hun eigen tent (kuti) te kunnen verblijven.

Ook ben ik dankbaar voor de mogelijkheid om in de keuken te mogen werken samen met Danny, welke een fulltime vrijwilliger is die de kloosters en retraites al meer dan 15 jaar bedient.
Graag wil ik mijn dank uitbrengen aan Samita ASBL voor het beschikbaar maken van retraites in Europa in de traditionele bos traditie. Samita is een non-profit organisatie enkel en alleen gefinancierd via donaties met als doel het opzetten van een Boeddhistisch klooster van Theravada bos traditie te openen in Europa, als je gelooft in deze beweging wordt iedere vorm van donaties op prijs gesteld om het klooster klaar te maken voor volgend jaar.

Mijn vrienden in Maleisië hebben veel opties voor retraites, vooral met de retraites van Ajahn Brahm.

Meditatie is een van de belangrijkste oefeningen van een boeddhistische monniken, zelfs al hebben ze geen traditioneel beroep, gaan ze niet naar de film of op vakantie zijn ze toch vaak de vrolijkste mensen die je ontmoet 😀

Meditatie heeft me boven alles, diepgaande vrede en geluk gegeven. Frequente oefening helpt de geest te cultiveren. Wanneer ik me vermoeid voelt mediteer ik 10 minuten waarna ik me weer direct geïnnerveerd voel.

Geen tijd om te zorgen voor je Lichaam en geest? Mogelijk voel je je Leeg, gezondheid is zoveel meer dan alleen voedsel en sport. De geest is zeker net zo belangrijk als het lichaam als al niet meer. De staat van je geest Beïnvloedt je fysieke lichaam en kan soms de oorzaak zijn van Fysieke problemen.”

(Shannon Lim, deelnemer)

Enkele impressies:

Vrijdag 23 juni gaf Ajahn Brahmali een avond-lezing in het Tibetisches Zentrum Hamburg met als thema “Boeddhisme in het westen-verleden, heden en toekomst”.

tibet

 

Op zaterdag 24 juni waren we te gast bij de BGH, Buddhistische Gesellschaft Hamburg, één van de oudste boeddhistische verenigingen van Duitsland, opgericht door mensen als Paul Debes en Hellmuth Hecker, de echte pioniers van het Boeddhisme in Duitsland. Hier was het thema voor de hele dag de Vinaya voor geordineerden en hoe ethiek & moraliteit in het algemeen onze beoefening kan ondersteunen.

Het laatste deel van Ajahn’s tour was in Antwerpen op zondag 25 juni, bij Ehipassiko Boeddhistisch Centrum. Na een mediatie-middag met instrukties gaf Ajahn Brahmali een avond-lezing met als onderwerp “Toewijding in de Beoefening”.

De audio-files van alle lezingen kunt u hier downloaden.

Financieel was deze Dhamma-tour ook een groot succes. We hadden dit op donatie-basis georganiseerd, maar natuurlijk moeten de kosten ook betaald worden. Dankzij de geweldige vrijgevigheid van de deelnemers konden we dit doen. De ontvangen gelden, die boven de kosten uitstegen, zijn op Ajahn Brahmali’s verzoek gedoneerd voor het bouwen van Tilorien klooster.
We zijn heel dankbaar aan Ajahn Brahmali, die zo ontbaatzuchtig zijn tijd en energie heeft gegeven om ons kloosterproject te ondersteunen. De ontvangen fondsen van de retraite en de lezingen samen zullen voldoende zijn om b.v. de electriciteit en het verwarmings-systeem voor Tilorien te betalen.

We willen onze diepe dankbaarheid betuigen aan allen, die geholpen hebben om deze Dhamma-tour tot een groot succes te maken, en met name Ajahn Brahmali en alle deelnemers, die zo onbaatzuchtig gedoneerd hebben om de Bhikkhuni Sangha in Europa te ondersteunen!

Sadhu! Sadhu! Sadhu!

(Het Samita ASBL-team & Tilorien Sangha)

DSCF0949

Ayya Kathrin Vimalañāṇī, Anāgārikā Sabbamittā, Ayya Vimalā, Danny, Helen, Christine