Samita ASBL

Tilorien klooster—werk & help weekend

Beste vrienden,

na een lange periode van wachten, door allerlei redenen, zullen de werkzaamheden voor het klooster in Engreux binnenkort van start gaan. Al het werk en inspanningen van vele mensen begint langzaam zijn vruchten af te werpen.

We wensen iedereen van harte te bedanken om dit alles mogelijk te maken.

Hier vindt u enkele voorbeelden van hoe we hulp hebben ontvangen:

  • Een boomchirurg komt deze week een grote den vellen op het kloosterterrein.

 

 

 

 

 

  • Iemand is zeer behulpzaam geweest om alle franse teksten op de Samita en Tilorien websites te controleren en aan te passen waar dat nodig was. Dit was zeer nuttig daar geen enkele van onze bestuurders het frans als moedertaal heeft.
  • Vanaf het prille begin van onze vereniging hebben we op maandeljikse basis giften ontvangen op onze bankrekeningen (groot en klein).
  • De lijst van andere en allerlei spontane daden van ondersteuning is te lang om hier allemaal te lijsten maar allemaal even oprecht en warm ontvangen…

Sadhu, sadhu, sadhu aan iedereen!

We zijn er ons van bewust dat dit project ondersteunt wordt door een heel kleine groep mensen en met beperkte middelen. Een aanhoudende inspanning in ondersteuning en draaiend houden van de gemeenschap wordt zeer geapprecieerd, nu en in de nabije toekomst. Hulp en ondersteuning is mogelijk op veel manieren, van financiele steun tot fysieke arbeid ter plaatse maar ook  in het mentale domein door positieve energie en liefdevolle Metta te genereren. Alles is ten zeerste welkom.

De eerstvolgende mogelijkheid om te helpen/Dana is een “werkweekend” van 24 tem 26 november aanstaande. We gaan een haag planten van 50 meter op de scheidingslijn met een van de buren en tegelijkertijd ook 8 bomen planten in Engreux/Tilorien klooster. We kunnen 2-3 mensen huisvesten in Honvelez (een halfuur rijden) waar het  tijdelijke klooster is gelegen. Mochten nog meer mensen zich aanbieden kunnen we hun helpen om in de buurt goedkope logies te zoeken.

Als het ons lukt de nodige legale stappen te ondernemen tegen die tijd kunnen we ook beginnen met de funderingen van de 3 hutten/kuti’s.

Iedereen die wenst deel te nemen aan dit “busy bee” weekend in november of andere vormen van ondersteuning, contacteer ons.

Financiele bijdragen zijn mogelijk en welkom, u vindt onze bankgegevens en PayPal knop (“Donate”) in de rechtermarge van de website.

Blijf mensen de aandacht vestigen op dit waardevolle project, deel alle mogelijke informatie mogelijk zodat we komende lente de nonnen kunnen huisvesten  in een modern, comfortabel huis.