Samita ASBL

Ontmoeting met Theravada AG

De Tilorien gemeenschap was deze herfst uitgenodigd voor de Theravada AG vergadering in de kleine,pittoreske Thaise tempel in Langenselbold, nabij Frankfurt a. M., om er een presentatie te geven over het klooster projecte en hun bijdrage aan SuttaCentral. Theravada AG is een onderafdeling binnen de algemene duitse unie van boedhisten DBU.

Op het laatste moment  moest Ayya Vimala ziek afmelden, zodat Ayya Kathrin en Anagarika Sabbamittā alleen de presentie gingen doen Na een ellenlange en stresserende reis van 7 uur in Frankfurt rush-hour kwamen ze uiteindelijk aan op hun bestemming en werden ze ontvangen door de zeer vriendelijke Theravada leden en de thaise gemeenschap.

De volgende ochtend hadden we een levendige discussie met al de deelnemers van dit treffen.Ons voornemen om een oord voor vrouwelijke kloosterlingen op te zetten in Europa ontving veel positieve respons,en onze presentatie over de oorspronkelijke/authentieke boedhistische teksten en   SuttaCentral werd minstens even veel geapprecieerd. . Het was een hele open en warme discussie onder like-mindede mensen die ons heel veel morele ondersteuning toezegden. We vertrokken met heel veel inspiratie en  positieve energie.