Samita ASBL

Ajahn Brahmali in Belgie

Beste vrienden,

We vinden het erg jammer dat we vanwege de Covid-19-crisis op dit moment niet zeker weten of de activiteiten met Ajahn Brahmali in juni doorgang kunnen vinden, of dat ze geannuleerd of uitgesteld moeten worden tot een latere datum. We zullen de situatie in mei opnieuw bekijken en u op de hoogte houden.

Ik wens u het allerbeste en blijf veilig!

Met veel metta,
Ven. Vimala


We zijn erg blij te kunnen aankondigen dat Ajahn Brahmali in 2020 België zal bezoeken.

Het schema voor zijn bezoek zal als volgt zijn:

10-19 Juni4 Edele Waarheden retraite in Engreux, nabij Tilorien Monastery.

De vier edele waarheden omvatten de hele Dhamma. Als zodanig bieden ze een blik op wat het boeddhisme inhoudt, evenals een complete landkaart voor iedereen die op de meest diepgaande van alle spirituele reizen is. De 4 edele waarheden zijn ook een manier om naar de wereld en het leven te kijken. Ze bestaan uit een grondig onderzoek naar de juiste zienswijze, die aan het begin van het pad naar de bevrijding staat. De juiste blik geeft kracht aan het pad. Onze waarden zijn nauw verbonden met de manier waarop we naar de wereld en het leven kijken. En onze waarden geven op hun beurt weer vorm aan onze prioriteiten en waar we onze energie inzetten. De snelle weg naar het ontwaken is het afstemmen van onze blik op de inzichten van de Boeddha.

19 Juni avond – Voordracht in Ehipassiko Antwerpen: “Hoe te leven in een turbulente wereld.

20 Juni – 1 dag retraite satipaṭṭhāna sutta in Ehipassiko Mechelen.

De moderne mindfulness-beweging is gebaseerd op een vereenvoudigde versie van satipaṭṭhāna, ‘de vier toepassingen van opmerkzaamheid’. Toch is mindfulness alleen niet genoeg. Om de voordelen van satipaṭṭhāna ten volle te kunnen benutten, moet u het in samenhang met de andere factoren van het nobele achtvoudige pad beoefenen, in het bijzonder moraliteit en het juiste zicht. Alleen wanneer al deze factoren samenkomen, resulteren ze in de diepe stilte van samādhi, die op haar beurt leidt tot de diepste wijsheid. De meest eenvoudige manier om satipaṭṭhāna te beoefenen is de opmerkzaamheid van de ademhaling.