Samita ASBL

Het geschenk van in het moment zijn – Relationele meditatie met Ayya Anopama

Beste vrienden,

Helaas moet dit evenement voorlopig worden geannuleerd.  We weten nog niet wat er gaat gebeuren, maar 11 april is zeker te vroeg.

Met veel metta,
Ven. Vimala

11 april 2020, Tilorien Klooster

De dag zal een inleiding zijn op Insight Dialogue, een relationele meditatiepraktijk die is ontworpen om ons te helpen wakker te worden in ons dagelijks leven. Het brengt meditatief bewustzijn, de wijsheidsleringen van de Boeddha en de kracht van relaties samen, ter ondersteuning van de ontwikkeling van bevrijdend inzicht en mededogen tijdens het onderzoeken van de ervaring van dit moment.

We zullen onderzoeken hoe we volledig aanwezig kunnen zijn in onszelf en bij anderen, terwijl we de kracht van belichaamd luisteren en spreken verkennen. Onze ervaring intern en met anderen met vriendelijke interesse omarmen, opent de deur naar transformatie.

De dag zal in stilte verlopen, beweging en dialoog in zal plaatsvinden met twee of meer personen, met een precieze richting van contemplatie.

De onderwijzingen zullen in het Engels gegeven worden. Als u vertaling nodig hebt, laat het ons dan s.v.p. weten.

Het evenement begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Breng een schotel mee om te delen voor Dana (lunch om 11.00 uur).

Ayya ​​Anopama werd geboren in Duitsland en beoefent sinds 2002 meditatie. In 2010 verliet ze haar professionele carrière als cultureel beleidsadviseur en yogatherapeut in het Verenigd Koninkrijk om te dienen als een langdurige vrijwilliger in het retraitecentrum Dhamma Dipa in Engeland. Daarna ging ze naar India om Pali te studeren en een eenzame retraite te beoefenen in Myanmar, waar ze verordende met de Eerwaarde Pa Auk Sayadaw.

Na haar training in het Pa Auk Tawya-klooster en intensieve meditatie in Myanmar met verschillende leraren, waaronder Pa Auk Sayadaw, Ashin Tejania en Sayalay Di Pankara, leidde haar reis haar om te dienen en te oefenen in verschillende kloostergemeenschappen en retraitecentra in Australië, Europa, India en de VS waar ze ook de kans kreeg om te studeren bij Bhikkhu Analayo en Ajahn Brahm, evenals bij Jetsunma Tenzin Palmo en Mingyur Rinpoche. In de loop van haar reis heeft ze meer dan 5 jaar in retraite doorgebracht, meestal in stilte. Haar leringen zijn gebaseerd op het vroege boeddhisme en omvatten ook interpersoonlijke praktijken.

Laat het ons s.v.p. weten als u wilt deelnemen.