Samita ASBL

Het verhaal van Mae Chee Kaew

 

 

“Als je weigert uw inherent bewustzijn en wijsheid te cultiveren, en enkel maar streeft naar  halfslachtige oplossingen,zullen de obstakels op je pad  vermenigvuldigen totdat ze helemaal het zicht van de weg  blokkeren, waardoor het einde van de weg voor eeuwig in de duisternis verdwijnt.”

Mae Chee Kaew (1901 – 1991)

 

 

Er zijn vele gerespecteerde monniken in de Thaise Forest traditie, een aantal van hen algemeen beschouwd als Arahants. Maar het verhaal van deze vrouw is bij lange na niet zo bekend als die van de monniken! En toch is het vertellen  meer dan waard—een verhaal van een moeilijke strijd maar ook van grote successen.

Twee jaar publiceerde Barbara Yen  dit artikel op de website van Gotami Vihara Society Maleisië over het leven en de spirituele praktijk van Mae Chee Kaew in het 20ste eeuw Thailand.

Er is ook een boek verschenen omtrent haar verhaal, uitgegeven door Forest Dhamma klooster. (Selecteer ‘Mae Chee Kaew” in de lijst aan de linkerkant, je kunt het boek in verschillende formaten downloaden.)

Read more about the background of the story in English.