Samita ASBL

Nieuwe vertalingen maken de Boedha’s leer beschikbaar voor iedereen in modern hedendaags engels.

Hoewel de leer van de Boeddha al meer dan 2500 jaar bestaat, kun je nog steeds geen volledige, gemakkelijk te begrijpen en auteursrechtvrije versie van de teksten online vinden. Tot nu.

Na twee jaar intensieve vertaling en ontwikkeling biedt SuttaCentral.net een nieuwe Engelse vertaling van de vier belangrijkste Pali Nikaya’s.

Met deze nieuwe vertaling kan iedereen overal de vroegste boeddhistische teksten online lezen, vrij van kosten, copyright en technische taal.

Het bestuderen van canonieke teksten is voor veel boeddhisten een essentieel kenmerk van de praktijk. Hand in hand met meditatie, bieden de leringen van de Boeddha aanwijzingen en wijsheid die ons helpen groeien en ons ontwikkelen op het pad.

Hoewel er andere vertalingen bestaan, is het een revolutie om de volledige verzameling van deze teksten gratis online beschikbaar te stellen in gemakkelijk te lezen Engels. Het stelt lezers in staat de leer van de Boeddha volledig en fris te begrijpen, de beoefening van boeddhisten mogelijk te maken en de schriftstudie te vergemakkelijken.

De Australische monnik Sujato Bhikkhu startte het project op vanaf een bescheiden begin in 2005. Hij heeft de laatste twee jaar doorgebracht in een retraite op een afgelegen Taiwanees eiland en voltooide de nieuwe vertalingen van de leer van de Boeddha.

Deze nieuwe vertalingen op SuttaCentral brengen alle teksten samen op één plaats, met vertalingen die de warmte, duidelijkheid en relevantie van deze oude leringen benadrukken.

Je kunt onze video ook bekijken voor meer informatie over de nieuwe site hier: