Samita ASBL

Update over de bouwwerken van het Tilorien-klooster

We zijn erg blij om u te informeren dat het nieuwe kloostergebouw zijn laatste fase ingaat: nadat de kelder is gebouwd en alle delen van de bovenste structuur zijn geprefabriceerd in de werkplaats van de constructeur, wordt nu alles in elkaar gezet, zodat de bouwen begint er eigenlijk uit als een “ECHT” huis!

Niet alleen handwerk 🙂

 

 

 

 

Eerste verdieping westkant

 

 

 

 

Uitzicht vanaf de straat

 

 

 

 

Eerste verdieping

 

 

 

 

 

 

 

Toilet / douchehoek

 

 

 

 

Uitzicht vanuit keuken / eetkamer

 

 

 

 


Na veel discussie met de raad bleek dat we geen toestemming zouden krijgen voor onze oorspronkelijke plannen om single kutis voor de nonnen te bouwen, omdat de bouwvoorschriften een minimumgrootte voor elk gebouw vereisen. Daarom hebben we besloten om in plaats daarvan een dubbele kuti te bouwen, dat betekent twee kutis onder één dak.

Dat betekent dat er hogere kosten zijn voor de dubbele kuti dan voor wat we oorspronkelijk hadden gepland. We zullen echter prioriteit geven aan het bouwen van de kuti en eerder de afwerking van het interieur van het hoofdgebouw uitstellen (met uitzondering van de meest elementaire dingen).

Op dit moment hebben we de bouwplannen voor deze dubbele kuti klaarliggen, zodat ze ter goedkeuring aan de gemmenteraad-afdeling stedenbouwraad kunnen worden voorgelegd.

3-dimensional view of double kuti

Vind hier de bouwplannen voor de dubbele kuti.

Find the full 3-dimensional plans for the double kuti here.

Voor meer foto’s van de voortgang van het gebouw ga naar de website van het Tilorien Klooster..

Donaties voor dit kloosterbouwproject zijn altijd van harte welkom. Als u dit wilt ondersteunen, gebruikt u hier de knop PayPal of zoekt u de bankgegevens op in de balk aan de rechterkant.

[paypal-donation]