Samita ASBL

Vesak Dag Metta Wandeling: “Vriendschap sluiten met jezelf, met elkaar en met de natuur” met Ayya Anopama

Beste vrienden,

Helaas moet dit evenement voorlopig worden afgelast vanwege de Covid-19-crisis. Ik wens u het allerbeste en blijf veilig!

Met veel metta,
Ven. Vimala

9 mei 2020, Klooster Tilorien

Een dag van mindful wandelen, de Dhamma delen en meditatie in de natuur. We vertrekken vanuit het klooster om 10 uur ’s ochtends en houden een picknick, dus neem wat gerechten mee om te delen.

Als het regent blijven we binnen voor een dagje mindful verkennen en mediteren.

Ayya ​​Anopama werd geboren in Duitsland en beoefent sinds 2002 meditatie. In 2010 verliet ze haar professionele carrière als cultureel beleidsadviseur en yogatherapeut in het Verenigd Koninkrijk om te dienen als een langdurige vrijwilliger in het retraitecentrum Dhamma Dipa in Engeland. Daarna ging ze naar India om Pali te studeren en een eenzame retraite te beoefenen in Myanmar, waar ze verordende met de Eerwaarde Pa Auk Sayadaw.

Na haar training in het Pa Auk Tawya-klooster en intensieve meditatie in Myanmar met verschillende leraren, waaronder Pa Auk Sayadaw, Ashin Tejania en Sayalay Di Pankara, leidde haar reis haar om te dienen en te oefenen in verschillende kloostergemeenschappen en retraitecentra in Australië, Europa, India en de VS waar ze ook de kans kreeg om te studeren bij Bhikkhu Analayo en Ajahn Brahm, evenals bij Jetsunma Tenzin Palmo en Mingyur Rinpoche. In de loop van haar reis heeft ze meer dan 5 jaar in retraite doorgebracht, meestal in stilte. Haar leringen zijn gebaseerd op het vroege boeddhisme en omvatten ook interpersoonlijke praktijken.

Laat het ons a.u.b. weten als u deel wilt nemen.